-  Εμπορία αυτοκινήτων με έδρα τη Βουλγαρία

Εμπορία αυτοκινήτων με έδρα τη Βουλγαρία

Όλο και περισσότεροι Έμποροι μεταχειρισμένων αυτοκινήτων εγκαταλείπουν τις εισαγωγές από τη Γερμανία και στρέφονται στην κοντινή Βουλγαρία. Βασικό πλεονέκτημα είναι η χαμηλή τιμή πώλησης των οχημάτων η οποία είναι έως και 50% χαμηλότερη, από αυτή της Γερμανίας. Ακόμη και μετά την προσθήκη του κόστους εισαγωγής στην Ελλάδα, το περιθώριο κέρδους παραμένει αυξημένο για τον επιχειρηματία.

Παράλληλα, η ευνοϊκή φορολογία αποτελεί δελεαστικό κίνητρο για τη μεταφορά της ίδιας της επιχείρησης στη Βουλγαρία. Οι επιχειρήσεις που εδρεύουν στη Βουλγαρία έχουν:

  • Ετήσιο φόρο (flat tax) 10%
  • Φόρο διανομή μερισμάτων 5%
  • Απαλλαγή Φ.Π.Α. (0%) στην Ευρωπαϊκή Ένωση
  • Ασφαλιστικές εισφορές εργοδοτών από 60€/μήνα
  • Ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων που θα εργάζονται στη Βουλγαρία και σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση με πλήρη απασχόληση (5νθήμερο – 8ωρο), από 110€/μήνα
  • Τραπεζικούς Λογαριασμούς στη Βουλγαρία και σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, με παραμετροποίηση εξωτερικού, χωρίς Capital Controls και χωρίς δεσμεύσεις και κατασχέσεις λόγω οφειλών σε Εφορία και Ασφαλιστικά Ταμεία

Με αυτόν τον τρόπο ο επιχειρηματίας αυξάνει το κέρδος του από δύο πηγές:

  1. από τη διαφορά της τιμής αγοράς και
  2. από τη φορολόγηση των εσόδων του.

Η έμπειρη Ομάδα της Epidosis μπορεί να σας παρουσιάσει αναλυτικά και με παραδείγματα, όλα τα πλεονεκτήματα και τα σημεία κλειδιά για το συγκεκριμένο επιχειρηματικό μοντέλο.

img01
Εμπορία αυτοκινήτων με έδρα τη Βουλγαρία
Epidosis

Επικοινωνήστε άμεσα με έναν εκπρόσωπο της Epidosis και λάβετε εξατομικευμένη συμβουλευτική και λογιστικό φοροσχεδιασμό για την επιχείρηση σας.

Created by   

MENU