• BLOG
 • Πολωνία
 • Πώς μπορώ να ιδρύσω εταιρία στη Πολωνία; Οι πελάτες μας ρωτούν
 - Πώς μπορώ να ιδρύσω εταιρία στην Πολωνία; Οι πελάτες μας ρωτούν

Πώς μπορώ να ιδρύσω εταιρία στην Πολωνία; Οι πελάτες μας ρωτούν

 • BLOG
 • Πολωνία
 • Πώς μπορώ να ιδρύσω εταιρία στη Πολωνία; Οι πελάτες μας ρωτούν

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΙΔΡΥΣΩ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ

Λίγο πριν την έλευση του νέου έτους μπορεί να αναλογίζεστε την επόμενη μέρα μετά την περίοδο και την ανάπτυξη της εταιρίας πέρα από τα στενά οικονομικά όρια της Ελλάδας.

Μια λύση που σας προτείνει η EPIDOSIS η ανάπτυξη της επαγγελματικής σας δραστηριότητας στην Πολωνία που βρίσκεται στο κέντρο της Ευρώπης με προνομιακό φορολογικό καθεστώς (9% για ΕΠΕ).

Η Πολωνία εντυπωσιάζει τον επιχειρηματικό κόσμο καθώς προσφέρει σταθερά μια από τις πιο ελκυστικές επενδυτικές αγορές εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιπλέον, αποτελεί την 3η ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία της Ευρώπης γεγονός που την καθιστά ένα δελεαστικό φορολογικό προορισμό με πολύ σημαντικά αναπτυξιακά και επενδυτικά κίνητρα.   

Παράλληλα, η γεωστρατηγική της θέση, το υψηλά καταρτισμένο εργατικό δυναμικό καθώς και το ευνοϊκό φορολογικό σύστημα αποτελούν βασικοί πυλώνες ανάπτυξης των επενδύσεων στη χώρα. 

 

Poland2NEW1

 

ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΤΑΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ

Η εταιρία EPIDOSIS έχοντας ισχυρή παρουσία σε 4 χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση σας προτείνει να επενδύσετε στην 3η Αναπτυσσόμενη Χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να Ιδρύσετε μια εταιρία στην Πολωνία!!!

Αποκτήστε ΜΟΝΑΔΙΚΑ προνόμια ασκώντας το επιχειρείν από την Βαρσοβία για όλο τον κόσμο. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε 

- Απόκτηση Ready Made Company (RMC) μέσα σε 2 ώρες (!) σε Συμβολαιογράφο με ΦΠΑ στο VIES και Τραπεζικό Λογαριασμό στις μεγαλύτερες τράπεζες της Ευρώπης 
- Εταιρικός Φόρος που καταβάλετε μηνιαίως στην τρέχουσα χρήση (!) κάθε 20 του μηνός για τον μήνα που προηγήθηκε 
- Βασικός (Μικτός) μισθός υπαλλήλου γραφείου 541€/μήνα και 72€/μήνα ασφαλιστικές εργοδοτικές εισφορές 
- Χρηματοδότηση - Εταιρικό Δάνειο σε Start Up επιχειρήσεις στην Πολωνία καθώς αποτελεί πόλο έλξης επενδυτών παγκοσμίως!

Καλέστε μας στο 2310415740 και στο 2310477725 και κλείστε ΑΜΕΣΑ μια συνάντηση εντελώς ΔΩΡΕΑΝ με έναν σύμβουλο Φοροσχεδιασμού στα γραφεία μας στην Θεσσαλονίκη ή στην Αθήνα για να σας εξηγήσουμε και να προσαρμόσουμε το δικό σας σενάριο ίδρυσης εταιρίας στην Πολωνία 

Πριν όμως προχωρήσετε στο βήμα της ίδρυσης εταιρίας δείτε μερικές από τις πιο συχνές ερωτήσεις που υπέβαλαν οι πελάτες μας όταν ξεκίνησαν τη δραστηριότητά τους στην Πολωνία.

 

Πρέπει να μιλάω τη γλώσσα;

Όχι, δεν αποτελεί προϋπόθεση. Εάν η επικοινωνία σας προβληματίζει, το γραφείο μας στη Βαρσοβία διαθέτει Μεταφράστρια/Διερμηνέα στα αγγλικά, με πολυετή πείρα στην διαχείριση εμπορικών και οικονομικών υποθέσεων.

Έτσι, μπορούμε να σας παρέχουμε υπηρεσίες μετάφρασης (Επίσημο Μεταφραστικό Κέντρο) κατά την διαδικασία της σύστασης της εταιρείας σας (Υπουργεία, Δημόσιες Υπηρεσίες, Τράπεζες, Οργανισμούς) καθώς και στο εμπορικό κομμάτι, κατά την επικοινωνία σας με πελάτες, συνεργάτες, προμηθευτές.

Σας παρέχουμε μετάφραση εγγράφων, e-mail, καθώς και επίσημη μετάφραση σε όποια γλώσσα επιθυμείτε. Επιπλέον, κατά την διάρκεια της διαμονής σας στη Πολωνία και των επαγγελματικών σας επισκέψεων σε τράπεζες, Υπουργεία, Δημόσιες υπηρεσίες, συνεργάτες κ.α. σας διαθέτουμε διερμηνέα αναγνωρισμένο από το Πολωνικό κράτος.

 

Μπορώ να αγοράσω ακίνητο στην Πολωνία;

Η αγορά ακινήτων (βιομηχανικών πάρκων, εμπορικών κέντρων, γραφείων, καταστημάτων κτλ.) πραγματοποιείται μόνο στο όνομα της Πολωνικής εταιρείας σας. Ωστόσο, Από την εύρεση της κατάλληλης περιοχής μέχρι την εύρεση του οικονομικά κατάλληλου ακινήτου, απαιτείται μελέτη, χρόνος, αλλά και η εμπειρία που θα βοηθήσει στον εντοπισμό των στοιχείων εκείνων που δεν θα διέκρινε κάποιος χωρίς τεχνογνωσία.

Η επιλογή ενός αξιόπιστου και έμπειρου συμβούλου ακινήτων μπορεί να σας εξασφαλίσει πολύτιμο χρόνο. Στην εταιρεία EPIDOSIS σας παρέχουμε συμβουλευτικές υπηρεσίες για την εύρεση της ιδανικής επαγγελματικής στέγης και την αγορά, ενοικίαση ή πώληση του ακινήτου σας.

Σε περίπτωση πρόσληψης προσωπικού, ποιο είναι το κόστος των εργατικών επιβαρύνσεων

Το εργατικό δυναμικό, έχει εξαιρετικά χαμηλό μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος, καθώς ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ο βασικός μισθός του ανειδίκευτου εργάτη βρίσκεται στα 500€ / μήνα περίπου για 5νθήμερη, 8ωρη εργασία.

 

Ο επιχειρηματίας ασφαλίζεται σε κάποιον φορέα υποχρεωτικά στην Πολωνία

Εάν είστε διαχειριστής της εταιρείας, ασφαλίζεστε στην Πολωνία και απαλλάσσεστε του ασφαλιστικού σας φορέα (ΕΦΚΑ) στην Ελλάδα, εάν διατηρείτε κάποια επιχείρηση. Μπορεί όμως να συμβεί και το αντίθετο.

 

Έχω επιχείρηση στην Ελλάδα και θέλω να ανοίξω και στην Πολωνία, μπορώ να επιλέξω σε ποια από τις δύο χώρες θα είμαι ασφαλισμένος;

Μπορείτε να επιλέξετε αν θα είστε ασφαλισμένος στην Ελλάδα ή στην Πολωνία και να πληρώνετε τις αντίστοιχες εισφορές, βάσει της σχετικής ασφαλιστικής νομοθεσίας από την Ε.Ε.

 

Αν αγοράζω προϊόντα από Ελληνικές εταιρίες για την Πολωνική εταιρία μου, θα πληρώνω το Φ.Π.Α;

Εφόσον η Ελληνική εταιρία που αγοράζετε τα προϊόντα έχει δικαίωμα ενδοκοινοτικών συναλλαγών, απαλλάσσεται της καταβολής του ΦΠΑ.

 

Αν εκδώσω ένα τιμολόγιο από την Πολωνική μου εταιρία σε μία ελληνική, θα πληρώσει ο πελάτης ΦΠΑ;

Εφόσον η εταιρία του πελάτη έχει δικαίωμα ενδοκοινοτικών συναλλαγών, δε θα πληρώσετε ούτε εσείς, ούτε ο πελάτης ΦΠΑ.

 

Πώς μπορώ να ιδρύσω εταιρία στην Πολωνία;

Η εγγραφή μιας νέας εταιρείας στην Πολωνία ξεκινάει με την επιλογή της καταλληλότερης νομικής μορφής και την υπογραφή της πράξης σύστασης. Εάν επιλεγεί εταιρεία περιορισμένης ευθύνης ή ανώνυμη εταιρεία, η καταχώρηση πραγματοποιείται μέσω συμβολαιογράφου. Με την ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας, η εταιρεία πλέον θεωρείται επιχείρηση νόμιμα εγκατεστημένη στην χώρα και μπορεί να εκτελέσει οποιαδήποτε εμπορική δραστηριότητα. Έπειτα, πρέπει να επιλεγεί η διεύθυνση της επιχείρησης και να επιβεβαιωθεί μέσω της σύμβασης μίσθωσης ή μέσω του τίτλου ιδιοκτησίας των χώρων. Η ίδρυση εταιρείας στην Πολωνία θα ολοκληρωθεί εντός 14 ημερών περιλαμβάνοντας όλες τις ακόλουθες διαδικασίες:

 • Εγγραφή της επιχείρησης στο Εθνικό Μητρώο Επιχειρήσεων KRS –Krajowy Rejestr Sadowy
 • Αίτηση λήψης κωδικού της επιχείρησης (REGON) από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία
 • Αίτηση λήψης φορολογικού κωδικού (NIP) από το Υπουργείο Οικονομικών
 • Εγγραφή στα μητρώα του Φ.Π.Α.
 • Εγγραφή στο Μητρώο Κοινωνικής Ασφάλισης (ZUS)
 • Ενημέρωση του Οργανισμού Επιθεώρησης Εργασίας για την έναρξη λειτουργίας της επιχείρησης
 • Έγγραφη ενημέρωση του Οργανισμού Επιθεώρησης Υγιεινής για την έναρξη λειτουργίας της επιχείρησης
 • Υποχρεωτικό άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού της επιχείρησης

Η ΕPIDOSIS αναλαμβάνει να καθοδηγήσει την επιχείρηση σας και να ολοκληρώσει με επιτυχία το επενδυτικό σας εγχείρημα στην Πολωνία ενημερώνοντας σας για όλα τα απαραίτητα βήματα καθώς και τις ενέργειες που θα πραγματοποιηθούν.

 

 memiamatiapoland

 

Γιατί να επιλέξετε την EPIDOSIS

Η εταιρεία μας διαθέτει γραφεία στο Business Center Metropolitan, ένα υπερσύγχρονο κτίριο προχωρημένης αρχιτεκτονικής, στο ιστορικό κέντρο της Βαρσοβίας. Με αυτό τον τρόπο η Epidosis, είναι σε θέση να εξυπηρετήσει άμεσα και ταχύτατα οποιαδήποτε ανάγκη προκύψει για την Πολωνική εταιρεία σας. Το μόνο που μένει είναι να καλέσετε άμεσα στα γραφεία της εταιρείας μας, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, και να κλείσετε μια συνάντηση με τους εξειδικευμένους συμβούλους της επιχείρησής μας.

Για να στεφθεί με επιτυχία και ασφάλεια το επιχειρησιακό σας εγχείρημα θα πρέπει να εφαρμοστεί το κατάλληλο πλάνο και οι βέλτιστες πρακτικές. Ο ολοκληρωμένος φοροσχεδιασμός που προσφέρουμε, λόγω μακρόχρονης εμπειρίας και ενασχόλησης με το φορολογικό σύστημα της Πολωνίας μας επιτρέπει να προτείνουμε μοναδικές λύσεις που ανταποκρίνονται πλήρως στην κάθε περίπτωση – την δική σας. Με υψηλή κατάρτιση, βαθιά γνώση και εχεμύθεια θα καλύψουμε κάθε επιχειρησιακή σας ανάγκη τόσο στην Ελλάδα όσο και τη Πολωνία.

 

- Ίδρυση – Σύσταση Εταιρείας στη Πολωνία

Η εγγραφή εταιρείας στη Πολωνίαείναι μία εξαιρετικά απλή διαδικασία και ολοκληρώνεται χωρίς τη διαδικασία επίσπευσης εντός μίας εβδομάδας ή με τη διαδικασία επίσπευσης εντός 4 εργάσιμων ημερών. Η διαδικασία σύστασης εταιρείας (ή μεταφοράς έδρας) στην Πολωνία, αποτελεί μια σύντομη διαδικασία με ισχυρά κίνητρα. Με γνώμονα το επιχειρηματικό και αναπτυξιακό συμφέρον σας η Epidosis, αφού πραγματοποιήσει εκτενή ανάλυση των πραγματικών αναγκών σας θα προτείνει την κατάλληλη στρατηγική φορολογικού σχεδιασμού.

 

- Ready Made Companies (RMC) στη Πολωνία

Γνωρίζετε ότι μπορείτε να αποκτήσετε νόμιμη εταιρεία στην Πολωνία, πλήρως ενταγμένη στο ευρωπαϊκό σύστημα VIES και όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά; Εντός 10-15 ημερών, αναλαμβάνουμε την διεκπεραίωση όλων των διαδικασιών και την μεταβίβαση του εταιρικού μεριδίου ώστε η εταιρεία να μπορεί να εκτελέσει οποιαδήποτε εμπορική δραστηριότητα.

 

- Υποκατάστημα Αλλοδαπής με έδρα στην Πολωνία 

Ποια συγκεκριμένη επιχειρησιακή στρατηγική σας επιτρέπει να απολαμβάνετε τις ευνοϊκές φορολογικές διατάξεις της Πολωνίας χωρίς να διακόψετε καθόλου την δραστηριότητα σας στην Ελλάδα; Η ίδρυση υποκαταστήματος αλλοδαπής στην Ελλάδα και η μεταφορά έδρας στη Πολωνία θα εξασφαλίσει στην εταιρεία σας ένα σημαντικότατο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των υπόλοιπων ημεδαπών εταιρειών.

 

EPIDOSIS: Ολοκληρωμένες Υπηρεσίες Φορολογικής και Λογιστικής υποστήριξης

Η εταιρεία EPIDOSIS σας παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες Φορολογικής και Λογιστικής υποστήριξης αλλά και Φοροσχεδιασμού για την επιχείρηση που σκοπεύετε να ιδρύσετε ή έχετε ήδη ιδρύσει στην Πολωνία.

 • Λογιστική υποστήριξη από τα έμπειρα στελέχη μας.
 • Εξατομικευμένος Φοροσχεδιασμός βασισμένος στη συνδυαστική φορολογική νομοθεσία της Ελλάδας και της Πολωνίας.
 • Τήρηση και παρακολούθηση των λογιστικών βιβλίων της εταιρείας σας.
 • Εκπαίδευση – κατάρτιση των στελεχών σας για την ορθή έκδοση των τιμολογίων – παραστατικών που θα εκδίδει η εταιρεία σας.
 • Υποβολή όλων των φορολογικών δηλώσεων στην αρμόδια οικονομική υπηρεσία.
 • Πληρωμή μέσω τραπεζικού συστήματος, όλων των φόρων που θα προκύψουν κατά την διάρκεια της χρήσης.
 • Λήψη αποφάσεων από τη Πολωνίαςκαι όχι από την Ελλάδα, καθώς εκεί βρίσκεται ο τόπος συνεδρίασης του Δ.Σ.
 • Οικονομικά στοιχεία της εταιρείας (κύκλος εργασιών, κέρδη, πληρωμές μέσω τραπεζικών εμβασμάτων) έτσι ώστε να αποδεικνύεται η ενεργοποίηση και όχι η αδράνεια της εταιρείας σας. 

 

Είμαστε η EPIDOSIS

Πιστεύουμε ότι κάθε επαγγελματίας πρέπει να αναπτύσσει την επιχειρηματική του δραστηριότητα χωρίς φραγμούς και εμπόδια. Να έχει την δυνατότητα, ανεπηρέαστος από φορολογικά, λογιστικά και νομικά ζητήματα, να δημιουργήσει μια λειτουργική, επωφελή και με συνεχή εξέλιξη εταιρεία. Επιπλέον με μια τεράστια γκάμα βασικών και συμπληρωματικών υπηρεσιών, είναι σε θέση να  αγκαλιάσει κάθε πτυχή της επιχείρησης σας και να την οδηγήσει με σταθερά βήματα στην κορυφή. Η αποστολή της εταιρίας μας είναι να συνδράμουμε σε κάθε νευραλγική πτυχή της εταιρίας προκειμένου ο κάθε επιχειρηματίας να επενδύει το χρόνο του και να επικεντρώνεται στην λήψη στρατηγικών αποφάσεων που θα αποφέρουν κέρδος και ανάπτυξη.

Βρισκόμαστε στη διάθεσή σας για ένα δωρεάν ραντεβού στα γραφεία μας στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα ή απομακρυσμένα για να μιλήσουμε για το επιχειρηματικό σας πλάνο και πώς μπορούμε με σίγουρα βήματα και απόλυτη εξειδίκευση να συμβάλουμε στην επαγγελματική σας επιτυχία.

Επικοινωνήσετε σήμερα άμεσα με την έμπειρη ομάδα της EPIDOSIS στο 2310 477725 ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας ΕΔΩ.

BusinessWorldwide

img01
Πώς μπορώ να ιδρύσω εταιρία στη Πολωνία; Οι πελάτες μας ρωτούν
Epidosis

Επικοινωνήστε άμεσα με έναν εκπρόσωπο της Epidosis και λάβετε εξατομικευμένη συμβουλευτική και λογιστικό φοροσχεδιασμό για την επιχείρηση σας.

Created by   

MENU